Vučić vojnim veteranima: "Ne prepuštamo vas zaboravu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svim vojnim veteranima čestitao je 4. decembar - Dan vojnih veterana.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"U znak sećanja na 1912. godinu i potpisivanje primirja u Prvom balkanskom ratu, koji predstavlja važan istorijski događaj iz oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, danas tradicionalno proslavljamo jedan od najvećih vojnih praznika", naveo je Vučić.

"Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta. Imena velikih srpskih ratnika i heroja koji su se borili za očuvanje nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda i Vojske vođenih verom u oslobođenje Srbije, upisana su i tokom Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i ovih poslednjih, za nas ništa manje teških i bolnih borbenih dejstava. Proslavom današnjeg praznika mi pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu, već poštujemo kao ljude, vrednujući svakog pojedinca koji čini jednu državu jakom, kao i vojsku - jedan od osnovnih temelja stabilnosti uspešne države", istakao je Vučić.

"Poštovani veterani, uz obećanje da će država nastaviti da ulaže napore za poboljšanje života vojnih veterana širom Republike Srbije, čestitam vam praznik!“, navodi se u čestitci predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu