Skupština Srbije usvojila

Skupština je većinom glasova svih narodnih poslanika usvojila večeras Predlog zaključka povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2021.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija, EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC
Ilustracija, EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

U zaključku je navedeno da skupština konstatuje zaključke i preporuke sadržane u Izveštaju EK za Srbiju i pozdravlja iznete pozitivne ocene u pogledu ostvarenog napretka u svim oblastima pregovora o članstvu sa Evropskom unijom.

"Narodna skupština pozdravlja činjenicu što je u Izveštaju konstatovana posvećenost i motivisanost Srbije u sprovodjenju reformi u procesu pristupanja EU, što je dodatni motiv da se sa reformama nastavi još brže i efikasnije", navodi se u zaključku.

Poslanici su usvojili i izmenu Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Sednici su prisustvovali i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, kao i predstavnici delegacije EU u Srbiji i predstavnici Nacionalnog konventa o EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu