Mediji: Biće haosa na ulicama Srbije; "Biće poprskani ljubičastom bojom svi koji krenu"

Nakon najava da će se ponovo organizovati blokade puteva širom Srbije, mediji navode da će biti "haosa" jer su im se javili građani koji se tome protive.

Izvor: Blic, Tanjug, Kurir
Podeli
EPA-EFE Andrej Cukic
EPA-EFE Andrej Cukic

Podsetimo, inicijativa "Kreni-pokreni" najavila je da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, ali list Kurir navodi da je u njihovu redakciju stigla najava udruženja "Lila revolucija", iz koje najavljuju da će farbom obeležavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

"Udruženje građanki 'Lila revolucija' poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra 'naoružani' kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava", navodno stoji u dopisu ovog udruženja, koje je preneo Kurir.

To bi, međutim, značilo da će situacija biti napetija nego na protestima koji su održani proteklog vikenda. "Postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe", naveo je list Kurir.

I beogradski list "Blic" preneo je da postoji mogućnost sukoba na ulicama gradova. Pozivajući se na list "Informer", "Blic" je preneo da se za subotu sprema kontraprotest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu