On je napadač iz Tokija; ubadao ljude u kostimu "Džokera" VIDEO

Tokio -- Čovek koji je danas mahao nožem i njime ranio nekoliko ljudi, izazvao je požar u vozu u Tokiju, a kako su preneli mediji, sve to je uradio u kostimu "Džokera".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug/Kyodo News via AP
Tanjug/Kyodo News via AP

U incidentu je povređeno 17 osoba, od kojih tri teže, saopštila je policija. U međuvremenu na društvenim mrežama pojavio se snimak napadača u kostimu "Džokera" dok hladnokrvno puši cigaretu u vozu nakon što je ubadao ljude i prskao ih hlorovodoničnom kiselinom.

Kako se tvrdi na društvenim mrežama snimak je nastao nakon napada na ljude, a neposredno pre nego što je izazvao požar.

Drama u Tokiju: Muškarac zapalio vagon i nožem napadao ljude u vozu; najmanje 10 povređenih VIDEO

Tokom napada, putnici su pokušavali da pobegnu kroz prozore voza, dok je odmah nakon incidenta uhapšen muškarac koji je sa sobom nosio nož. Napadač za koga je saopšteno samo da je u 20-godinama, tereti se za ubistvo s predumišljajem, prenosi AP.

Istražuje se da li je u napadu korišćena hlorovodonična kiselina. Putnik za koga se veruje da je u 60-im ili 70-im godinama izgubio je svest nakon što je uboden, dok su ostali zadobili lakše povrede, saopštila je policija.

Policija je oko 20 časova po lokalnom vremenu primila dojavu o muškarcu koji je sa sobom nosio nož.

Ona je navela da informacija da je hlorovodonična kiselina bila raširena po vozu nije potvrđena. Očevici su objavili više fotografija i video snimaka incidenta na društvenim mrežama.

Policajci su viđeni kako ulaze u vagon u kojem je sedeo osumnjičeni, koji je potom priveden. Ljudi su pokušavali da kroz prozore voza izađu na peron nakon što vrata voza nisu mogla odmah da se otvore kada je stao.

Incident se dogodio u vozu koji je imao 10 vagona i koji je krenuo za Šindžuku, u centru Tokija. Poslednjih godina u području Tokija dogodio se vehi broj napada na vozove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu