"Ne smeju da odvedu narod u BiH u rat"

Sarajevo -- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas da nijedan normalan čovek neće poslati svoje dete u novi rat.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Komentarišući izjave političkih lidera u Sarajevu da bi se u BiH mogli dogoditi sukobi slični onima devedesetih, Lukač kaže da političari ne smeju odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro doneo.

Prema njegovim rečima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

"Ova sadašnja generacija političara ne sme odvesti narod u neki novi rat, ne smeju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posledica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat doneo nešto dobro", kazao je Lukač, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Dodao je da deca političara koji prizivaju rat sigurno neće učestvovati u njemu.

"Znali smo i videli da većina dece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni deca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negde drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa deca", rekao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu