Vučić: "Oni pobeđuju, a naše je da se borimo" VIDEO

Beograd -- Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije održale su sastanak na kojem je bilo reči o saradnji.

Izvor: B92
Podeli
TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Sastanak je održan zbog opštih izbora koji će biti održani u aprilu sledeće godine.

"Naša saradnja će svakako biti nastavljena, a kako i kom obliku, to ćemo još dogovarati", rekao je Vučić.

"Dogovorili smo pripremu političkih sporazuma za budućnost, kako da delujemo zajedno posle prestojećih izbora. Postoji dobra volja u obe partije da se nastavi sa saradnjom i da donese mnogo toga dobrog Srbiji i građanima. Naša saradnja će biti nastavljena. Nastavili smo pripreme i za Skupštinu naše stranke, 13. novembra, približilo se, verujem da će i situacija sa koronom biti povoljnija. To je prilika da izađemo sa dokumentima sa programom Srbija 2030", rekao je Vučić.

"Mnogo toga moramo da uradimo u organizacionom smislu. nekada arogantno zbuči kada kažete da smo najveća politička stranka. Ali uvek je potrebno da proširujemo svoje kapacitete, da pokažemo volju da još brže Srbija napreduje", rekao je.

"Sutra je slava Sveta Petka, svima koji slave želim da čestitam. Sutra je i slava naše stranke, pa se nadam da ćemo se i sutra videti", rekao je. O protestu Kurtija zbog zaustavljanja boksera i izjavi nemačkog ambasadora o "zatvorenom Balkanu", rekao je da mu se zahvaljuje na tome što je podsetio na "Otvoreni Balkan".

"Lepo je što nemački ambasador nije reagovao kada je zabranjeno našim sportistima i klubovima koji su samo želeli da igraju fudbal. Koliko sam shvatio gospodu iz Bokserskog saveza, oni učešće nisu prijavili, samo su pravili predstavu na granici, tako da stvarno ne mogu baš svim tim pojedinostima da se bavim. Ali hvala ambasadoru što nas je podsetio da treba da radimo još više na Otvorenom Balkanu", rekao je Vučić.

Komentarisao je i proteste protiv kovid-propusnica i skupove ispred kuća Kona i Tiodorovića.

"Ja prvo mislim da naši politički protivnici imaju ogromnu prednost, imaju toliko novca da mogu da se tim novcem razbaciju, imaju toliko tajkunskih medija da mogu da 24 sata vode kapmanju i protiv mene i protiv stranke. Mislim da oni ne bi trebalo da imaju strah od pobede jer sigurno pobeđuju. Naše je samo da se borimo", rekao je o istraživanjima javnog mnjenja.

"Ja verujem da oni pobeđuju, ali ono što ja obećavam da ćemo mi da se borimo. I to će da bude ozbiljna borba", dodao je Vučić.

Na pitanje da li je doneo odluku o kandidaturi za predsednika, kazao je da to još nije odlučeno u SNS-u.

"Ivica Dačić je i danas ponovio da kandidat SNS-a treba da budem ja, Vulin je rekao da on neće da podrži drugog kandidata ako to ne budem ja, ali mi u stranci imamo druge principe kako donosimo odluke", rekao je.

Vučić je odgovorio i na pitanje novinara o kompaniji Ling Long, i njihovim radnicima u Srbiji.

"Svaki dan mi je bio radni, bukvalno svaki, ali nisam stigao time da se bavim. Činilo mi se da imam nešto bitnije da radim u tom trenutku što će doneti dobro građanima Srbije. Za mene su uvek najvažniji uslovi u kakvim rade srpski radnici pre svega", rekao je predsednik Vučić.

"Nije to moj aerodrom, pripadaće državi Srbiji, a ne meni, u ovom slučaju i za RS i BiH. Međutim, nešto drugo je tu meni zaparalo oči, to je dokaz ekspanzionističke politike", rekao je. "Oni se uvek bave time šta je moj sin uradio i moj sin je uvek za nešto kriv, a moj sin za razliku od njihove dece ne živi u apartmanu od 3000 funti, ali njihova imena nikada neću reći", rekao je.

"Da, nama trebaju novi ljudi, iako poštujemo osnivače. Pokazujemo respekt za one koji su stvorili stranku, ali želimo nove ljude", rekao je.

Sastanak je održan u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu. Sastanku su, pored lidera SNS i SPS, prisustvovali i potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić.

Da će naprednjaci i socijalisti razgovarati danas najavio je i Dačić u ponedeljak navodeći da će pričati o modelima saradnje, koja je, kaže, nesporna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu