Kurti opet sve negirao

Priština -- Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je u razgovoru sa delegacijom EP da je operacija 13. oktobra predstavljala normalan rad policije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kurti je tvrdio da je posao obavljen "profesionalno i prema zakonskim procedurama".

Kako prenosi Kosovo online, evropski poslanici koje je predvodila predstavnica za Kosovo Viola fon Kramon, bili su zainteresovani za operaciju kosovske policije od 13. oktobra, a Kurti je preneo da je to bila operacija "protiv krijumčarenja i kriminala" i da obuhvata 26 različitih lokacija na celoj teritoriji, od kojih pet u Severnoj Mitrovici.

Kurti je zahvalio delegaciji Evropskog parlamenta na spremnosti da prate izborni proces koji će biti održan sutra i izrazio očekivanje da će lokalni izbori u pokrajini proteći mirno.

Povodom interesovanja evroposlanika za razgovore sa Beogradom, Kurti je rekao da razgovori nemaju alternativu, ali je ponovio i da priznavanje nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Srbije nema alternativu.

"U dijalogu u Briselu mi smo za novo poglavlje u normalizaciji odnosa između naše dve zemlje, gde nerešena pitanja rešavamo međusobnim priznavanjem", dodao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu