Vučić o Hrvatskoj: "Bog da ih poživi" VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić otvorio danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021".

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

On je na ceremoniji odgovarao na pitanje novinara.

Govoreći o Pokretu nesvrstanih i navoda predsednice tzv. Kosova Vljose Osmani da učesnice sednice ne treba da veruju u propagandu Srbije, on je kazao da stalno napadaju Srbiju.

"Oni misle da je politika po tome što će svaki dan da napadaju Srbiju. Podsećaju me na nekoga. Oni misle da su politički završili posao jakim izjavama i da su rešili problem, Hvala im ako tako misle... Mi nikoga ne varamo i obmanjujemo. Ako neko to radi, to rade oni. Samit nismo iskorisitili za brutalnu kampanju, već promociju Srbije i Beograda", naveo je Vučić.

Govoreći o kritikama na račun održavanja samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu, Vučić je rekao da je ove godine broj prisutnih, u vreme koronavirusa, čak za četvrtinu veći nego na 50. godišnjicu i upitao koliko je zemalja te 2011. godine povuklo priznanje Kosova.

"To je moj odgovor onima koji misle da je važno da nam drže filozofska predavanja i pridike", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li je slučajno da je Sajam naoružanja organizovan baš u vreme održavanja samita Pokreta nesvrstanih, Vučić je rekao da misli da jeste ali da bi mu bilo drago da nije.

"Veoma je važno da promovišemo ono što proizvodimo. Mislim da je sajam baš sada slučajno, ali bih voleo da je namerno, jer bi to govorilo o pametnom pristupu... Nadamo se dobrim ugovorima i nastavljamo saradnju. Uvek gledamo šta možemo da kupimo ili prodamo, a kako god okrenete, oko 20.000 ljudi je vezano za vojnu industriju", rekao je on.

"Dok god mene napadaju, znam da dobro radim za svoju zemlju"

Vučić se osvrnuo i na napade koji stižu na njega iz Hrvatske

"Bog da ih poživi. Dok god mene napadaju, znam da dobro radim za svoju zemlju. Što ću svom snagom nastaviti da činim", naveo je predsednik Srbije.

Službena vozila na sednici Predsedništva SNS

Na pitanje novinara zašto su neki funkcineri Srpske napredne stranke došli na sednicu Predsedništva partije, Vučić je kritikovao te članove.

"U pravu ste i saglasan sam sa vama. Oni će reći da je to normalno, ali to smeju da imaju samo oni što su štićene ličnosti. Mislim da je dvoje ili troje njih koji su zaštićene ličnosti. Postaraćemo se da to promenimo. Za mene je to sramota...", objasnio je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da je spreman da ode na poligraf u prisustvu novinara N1 koji bi odredili pitanja o Jovanjici i Belivuku i odabrali poligrafistu kojeg god oni hoće.

Novinar N1 prethodno je postavio pitanje otkud to, kako je rekao, da se, kada je reč o Jovanjici, baš sad pojavila sumnja da su bila dogovorena pitanja za poligraf, kao i da se priča da je glavni poligrafista brat šefa njegovog kabineta Ivice Kojića. Takođe je postavljeno i pitanje - i kako to da neko ko ima 1,6 tona marihune, nije učinio veliko krivično delo?

"Vi odredite pitanja koja će da se postavi i na svako pitanje ću da odgovorim", poručio je Vučić.

Što se tiče Jovanjice kazao je da je na nadležnim organima da završe svoj posao i da će to biti i učinjeno. Utvrdiće da li su neki policajci negde nešto preterali ili nisu, dodao je on.

"Odakle vama priča da je moj brat na bilo koji način u tome učestvovao, to ste ponavljali dve godine i to 6.357 puta ste lagali i obmanjivali javnost i nikada niste rekli izvinite, a sada imate i susdsku presudu da ste obmanjivali javnost. Kao i što ste optuživali mog brata da nije pokazao ličnu kartu i da je svojim leđima i bubrezima napao pendrek. Jedan dan se zalažete da se kanabis legalizuje i da bude normalno da gajimo marihunanu, a da posle to bude najveći zločin", kazao je Vučić.

Poručio je da niko nije rekao da posedovanje marihuane nije zločin i da taj čovek neće da odgovara.

"Odgovaraće i protiv njega se vodi sudski postupak", kazao je Vučić i dodao da je reč o osobi koja je dve godine u pritvoru, što nije isto što i kazna, kao i da je posao tužilaštva da podigne optužnicu. Nisam rekao da nije krivično delo, ali nije u rangu onih koji su ubijali ljude, klali i pravili ćevape, dodao je Vučić.

Istakao je da je presudom suda utvrđeno da su političarima kojima je N1 davao sate i sate prostora obmanjivali javnost. Vučić navodi da su se sprdali sa tim što je Andrej Vučić prebijen tvrdeći da nije pokazao ličnu kartu, a onda "kukali zbog jede čvrge i šamara koje je negde neko dobio.

"Toliko o moralu i licemerju tih političara. Vučića ubijte i zakoljite, a mi ćemo da kukamo i da pravimo proteste zbog krvavih košulja... To možda može kod vas, ali ne u ozbiljnim državama", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu