Ponovo odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje ubistva Olivera Ivanovića neće biti nastavljeno ni sutra, kako je to najavljeno na prethodnom ročištu.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Razlog za to su mere vlade uvedenih u međuvremenu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Advokat Jovana Filipović, branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu navodi da je ispitivanje prvih svedoka počelo 30. avgusta, a da je nastavak bio predviđen za 14. i 17. septembar.

"Zbog epidemijskih mera, zabrane okupljanja više od 20 osoba na jednom mestu, I sutrašnje ročište neće biti održano, a sledeće nije zakazano", prenela je RTS-u Filipovićeva.

Za učešće u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba. Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić.

Za sada je za svedočenje prijavljeno 28 osoba.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu