"Ako žele da dođu - moraće zajedno sa teritorijom"

Ukoliko građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, kao što predlaže Vladimir Zelenski, moraju to da učine po ugledu na Krim – zajedno sa teritorijom.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Shutterstock/  Liukov
Shutterstock/ Liukov

To kaže predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

„Krimljani su upravo tako i uradili – ušli u sastav Rusije sa čitavim svojim poluostrvom. Nema nikakve sumnje da će na kraju i stanovnici Donbasa to učiniti. Štaviše, među delovima ukrajinske države biće mnogo regiona čiji stanovnici takođe vole Rusiju i isto će vremenom pronaći svoje mesto u njoj. Ali ne kao migranti, već zajedno sa svojom rodnom zemljom, kao pravi entiteti Ruske Federacije“, naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da je Rusija dovela savremenu civilizaciju na Krim i Donbas kada nije bilo ni reči ne samo o Zelenskom, već i Ukrajini.

„I od tada Rusi žive na tim teritorijima. Oni mirno žive zajedno sa svojim susedima različitih nacionalnosti. I tako će zauvek biti. Tako da, ako negde ode, neka taj nesrećni političar Zelenski ode u njegovu dragu Ameriku. A mi ćemo živeti u svojoj zemlji, činićemo je lepšom, poboljšaćemo je, gajićemo decu i unuke koji će živeti u njoj posle nas“, dodao je.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas „nikad neće biti ruska teritorija“, a onima koji vole Rusiju i žele da ta oblast uđe u njen sastav sugeriše da „traže za sebe mesto u Rusiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 474 idi na stranu