Vatra tinja na Zaovinama, nema struje ni signala, meštani u opasnosti; "Može da se proširi na kuće" FOTO

Požar bukti i na Zaovinama, a u najvećoj opasnosti su meštani zaseoka Đurići.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Vatrena stihija zahvatila je preko 30 hektara četinarske šume, a usled jakog vetra postoji opasnost da se plamen propiri i na obližnje kuće.

"Na nekoliko mesta može se videti otvoren plamen, a na ostalima vatra tinja. U gašenje je uključeno preko 20 vatrogasaca, radnika Nacionalnog parka Tara, ali i meštani. Situacija nije nimalo naivna. Postoji mogućnost da se proširi i do ovližnjih kuća", rekao je za Rinu Miloš Ševrtović iz Zaovina.

Do sada je već izgoreo jedan zidani objekat koji nije bio naseljen kao i trafostanica EPS-a što je uslovilo prekid snabdevanja električnom energijom za oko 400 potrošača.

"Dva dana nemamo struju, snalazimo se kako moramo. Nema ni signala na većini mobilnih operatera. Slabiji dim smo u šumi primetili i pre nekih sedam dana, ali danas je situacija kulminirala. Visoke temperature su najveća pretnja", kaže Ševrtović.

Još uvek nije u potpunosti loklalizovan ni požar na Tari sa bosanske strane, gde ponovo gori vrh Veliki stolac, koji je najveće prirodno stanište endemske vrste Pančićeve omorike.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 194 idi na stranu