Vučić se sastao sa članovima delegacije Kongresa SAD-a FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem o razvoju bilateralnih odnosa.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Takođe, bilo je reči i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno unapređenja ekonomske saradnje dve zemlje.

"Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD", rekao je Vučić, a saopštila pres služba predsednika.

Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji. Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi "Open Balkan", koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana. Vučić je istakao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

Predsednik Srbije je upoznao američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije, a kongresmeni su pozdravili solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona. Vučić je zahvalio Americi na dosadašnjoj pomoći u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.

Predsednik je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu