Lokalizovan požar na Mokroj Gori; "Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova"

MUP i Sektor za vanredne situacije sa Helikopterskom jedinicom nakon dvodnevne borbe lokalizovali su u 18 sati požar koji je izbio u Brezovici na Mokroj Gori.

Izvor: B92
Podeli
Deposit/macor
Deposit/macor

Sprečili su njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva.

"Za manje od dva dana hrabri vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice uspeli su da ogroman požar koji je zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume stave pod kontrolu, a potom i lokalizuju, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, jakom vetru i nepristupačnom terenu“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, saopštio je MUP.

On je zahvalio vatrogascima-spasiocima i pripadnicima Helikopterske jedinice, kao i pripadnicima Specijalizovane jedinice civilne zaštite i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su se danonoćno borili sa vatrenom stihijom.

"Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uvek spremni da zaštite tuđe živote, pa čak i da rizikuju svoje kako bi građani i njihova imovina bili bezbedni“, rekao je Vulin.

Na dogašivanju požara na Mokroj Gori angažovana su 64 vatrogasca-spasioca sa 28 vozila, kao i 30 pripadnika dobrovoljno vatrogasnih društava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 194 idi na stranu