Brojke zabrinjavajuće

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su zabeležena 424 nova slučaja koronavirusa.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/ BalkansCat
Shutterstock/ BalkansCat

Preminulo je 5 osoba.

Povećan je i broj pacijenata obolelih od koronavirusa na bolničkom lečenju, kojih je sada 488.

Na respiratorima se nalazi 9 pacijenata.

U Beogradu je u poslednja 24 časa zabeleženo 113 novih slučajeva korona virusa, od ukupno 424 novozaraženih koliko je potvrđeno u čitavoj zemlji.

Slede Novi Sad sa 19 novozaraženih, Smederevo sa 16, dok je po 15 novih slučajeva registrovano u Zrenjaninu, Paraćinu i Čačku.

U Jagodini je zabeleženo 14 novih slučajeva, u Kruševcu 13, u Priboju 12, u Nišu 11, a u Zaječaru 10 novih slučajeva.

Jednocifren broj novozaraženih registrovan je u Valjevu - 8, Bačkoj Palanci - 7, Kragujevcu - 6, a u Pećincima i Sremskoj Mitrovici po 5 novozaraženih.

Ostala naseljena mesta imaju manje od pet pozitivnih lica.

Pročitajte još:

Kon: Ne možemo 100 puta donositi mere VIDEO

Tiodorović: "Početak septembra" VIDEO

Član Kriznog štaba Predrag Kon prokomentarisao je ranije danas za Televiziju Prva epidemiološku situaciju u našoj zemlji.Prema njegovim rečima, sve zavisi od nas.

"Imamo pogoršanje situacije iz nedelju u nedelju, ali imamo solidnu vakcinisanost (oko 50 odsto). To i te kako usporava ubrzanje aktivnost (virusa)", kazao je Kon.

Kazao je da će u ovoj nedelji biti 400–500 novozaraženih u jednom danu, odnosno da će doći do porasta talasa.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da se očekuje da će avgust imati malo povećanje broja zaraženih, a naveo je da moramo da se pridržavamo mera.

On je naveo za TV Prva da je neophodno poštovanje mera kao što su nošenje maski, održavanje odstojanja i dezinfekcija, koje nisu ni ukidane.

"Sad smo pod udarom delta soja, jeste zarazniji. Donose ga ljudi koji se vraćaju iz Crne Gore i Hrvatske. Imamo povećanje broja pozitivnih, još je ispod broja koji može da izazove uvođenje strožijih mera. Moramo biti oprezni, nema mesta panici", kazao je on i naveo da nije veliki broj prijema u kovid bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 194 idi na stranu