Počeo sastanak u Skupštini – međustranački dijalog; Stigao i Vučić FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je pre 14 časova u Skupštinu Srbije, gde prisustvuje sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Vučića je dočekao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Ranije su u parlament došli i pojedini predstavnici opozicije, a među prvima predsednik DSS-a Miloš Jovanović i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Očekuje se da se danas na sastanku napravi presek stanja, i da se utvrdi oko čega vlast i opozicija mogu postići dogovor o poboljšanju izbornih uslova.

Vučić je u nedelju uveče istakao da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo. Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku.

Vučić će razgovarati sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu