Brnabićeva: "Ako se pozivate na Belivuka, mislim da ste završili sa politikom"

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je deo opozicije dotakao novo dno.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Po njenim rečima, oni se, "uz pomoć izjava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića", bore protiv predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, a dotakli su novo dno i koriste se vidom političke borbe kakav nikada u istoriji Srbije nije viđen.

Ana Brnabić je na sednici Skupštine, na kojoj članovi Vlade odgovaraju na pitanja poslanicima, kazala da kada se radi o ubicama i kriminalcima kakvi su Miljković i Belivuk, onda je jedino normalno, bez obzira na političku pripadnost, da se zarad zemlje i građana svi ujedine i podrže borbu protiv takvih ubica i kriminalaca.

"To nema veze sa politikom, normalan čovek, iole pristojan, nikada sebi ne bi dozvolio da pomisli da to iskoristi u svrhu političke borbe, ali nažalost to se dešava u Srbiji danas", kazala je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, nije problem u tome šta kriminalci pričaju, jer njima, kako kaže, laž posle svega što su uradili i ne može teško da padne, već ko i kako koristi njihov iskaz.

"Kakav ste čovek ako njima više verujete i kakvu politiku propagirate i kakvu zemlju biste voleli da vidite, bilo kakvu gde su Miljković i Belivuk na slobodi, samo da Vučić nije predsednik", kazala je.

Ističe da je u poslednjih 10 dana moglo da se vidi da je politika tog dela opozicije da su ujedinjeni sa kriminalcima i ubicama protiv Vlade i Vučića.

"Zar ne mislite da vam više nije mesto u politici? Ako nemate šta da kažete protiv Vučića i Vlade, nego se pozivate na Belivuka, mislim da ste završili sa politikom", poručila je Brnabićeva.

Pružila je podršku predsedniku Vučiću, ali i Aleksandru Vulinu, koji je brutalno napadnut jer radi svoj posao odgovorno i kako treba i koji je uz Vučića "prvi stavio svoju glavu u torbu i porodicu na liniju".

"Kada vodite takvu borbu protiv takvih ljudi, svakoga dana možete da se pitate da li ćete dočekati noć, posebno jer ih ima još koji su na slobodi, koji su opasniji nego ikada, još kada dobiju političku i medijsku podršku, to ih još više osnaži", kazala je Brnabićeva.

Epidemiološka situacija se pogoršava iz dana u dan

Premijerka je takođe izjavila i da se epidemiološka situacija pogoršava iz dana u dan.

Brnabićeva je, na sednici Skupštine na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade, kazala da to pogoršanje ipak ne može da se poredi sa onim u prethodnim talasima, zahvaljujući tome što imamo 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

"Bilo bi bolje da smo oko 60 ili 70 odsto vakcinisani", kazala je Brnabićeva odgovarajući na pitanje poslaniku Stranke pravde i pomirenja Samiru Tandiru i apelovala još jednom na sve da se vakcinišu, a posebno na mlade.

Kako je navela, naš zdravstveni sistem ne trpi jer su izgrađene kovid bolnice.

U brojkama, kako je navela Brnabićeva, na današnji dan vakcinisana su 2.687.143 punoletna građanina, što je 49,8 odsto.

Brnabićeva dodaje da 53 lokalne samouprave imaju preko 50 odsto vakcinisanih, a da je 10 lokalnih samouprava blizu 50 odsto.

Nažalost, kako kaže, postoji i osam lokalnih samouprava koje su ispod 30 odsto vakcinisanih, a u Tutinu ni 15 odsto građana nije vakcinisano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu