Dragica Gašić: Sve su mi pokrali, čak i insulin

Nevolje Dragice Gašić, jedine srpske povratnice u opštini Đakovica ne prestaju-

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: Kancelarija za KiM/Ivan Radulović
Foto: Kancelarija za KiM/Ivan Radulović

Nakon povratka, iz posete setri, juče oko podneva zatekla je obijen stan iz koga je kako kaže sve izneseno "osim brašna i pola kilograma makarona", ali je ona prethodnu noć ipak provela u stanu.

Gašić, sasvim smireno kaže, nije problem hrana i sve ostalo što je odneseno, samo lekovi i mesečna doza insulina.

"Otišla sam u petak u pola četiri popodne u selo kod sestre u Veliko Kruševo, kod Kiline, da se malo odmorim. Juče smo se ja i Vuksan vratili i zatekli, šta smo zatekli, razvaljena vrata i sve počišćeno. Imala sam zalihe hrane i u zamrzivaču, sve su odneli, belu tehniku, nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona. Najveći problem su lekovi, ja sam srčani bolesnik i dijabetičar. Sestra mi je podigla mesečnu dozu. Ne znam šta da kažem", rekla je Gašić za Kosovo onlajn.

Uz Dragicu Gašić je i tokom prethodne noći ostao prijatelj Vuksan Gojković, koji joj, po preporuci direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomaže da ostane i opstane u rodnom gradu, u kome je niko ne želi.

"Vrata su skroz razvaljena i to ne može da se popravi. Imam vrata koja mi ne daju da ugradim, pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Vuksan je bio tu, bez njega ne bih smela da ostanem sama u stanu razvaljenih vrata. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla", kaže Gašić.

Pomirljivim i odlučnim tonom, ističe da će se boriti da ostane na svome.

"Pokušavam da izdržim uz Božiju pomoć. Vuksan mi daje podršku i snagu. Sada su mi najveći problem lekovi", dodala je Gašić.

Petković: Tražićemo dodatno obezbeđene za Dragicu Gašić

Advokatski tim koji je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražiće dodatno obezbeđenje povratnice Dragice Gašić i stana, uz urgenciju da što pre započnu istragu, nakon što joj je stan obijen, ispreturan i pokraden.

"Kakvu bezbednost Srbima na KiM pružaju međunarodne misije i kakva je njihova uloga, kada opština Ðakovica zabranjuje zamenu najobičnijih vrata koja smo nabavili? Dragičina bezbednost direktno je u vašim rukama", napisao je na Tviteru direktor Kancelarije Petar Petković i označio - UNMIK Kosovo, Euleks Kosovo, KFOR, Miroslava Lajčaka i Misiju OEBS na Kosovu.

On je istakao da su poslednjim dešavanjima, uključujući i obijanje stana, direktno ugroženi njen život i bezbednost u Ðakovici.

"Kao i do sada, hrabroj Dragici ćemo nabaviti novu kameru, nov nameštaj, hranu, kao i neophodnu insulinsku terapiju", poručio je Petković na Tviteru.

Upozorio je da na njenom stanu više nema ni vrata koja može da zatvori, što je čini lakom metom za sve ekstremiste.

Petković je naglasio da na svu njenu golgotu, Priština ćuti skoro dva meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu