Dodikova "osveta" drugi deo – 15 godina zatvora

Radio-televizija Republike Srpske objavila je izmene Krivičnog zakona Republike Srpske koje su dogovorili predstavnici parlamentarnih stranaka iz RS.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE Andrej Cukic
EPA-EFE Andrej Cukic

Nakon Inckovog poteza - Dodik o budućim potezima Republike Srpske: "Svi treba da znaju"

Izmene predstavljaju odgovor na Inckovo nametanje odluke o "zabrani negiranja genocida", a ovim se štite građani Republike Srpske i Republika Srpska.

Ovo je kompletan sadržaj koji je u posedu Radio-televizije Republike Srpske.

  • Ko javno izloži poruzi, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Srpsku, njenu zastavu, grb, amblem ili himnu, kazniće se kaznom zatvora do tri godine.
  • Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno na način da se Republika Srpska označi kao agresorska ili genocidna tvorevina ili njeni narodi agresorskim ili genocidnim, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest meseci do pet godina.
  • Ako je delo iz stava 2. ovog člana izvršilo službeno ili odgovorno lice ili lice u institucijama vlasti ili organu koji se finansira iz javnog budžeta, kazniće se kaznom zatvora od dve do deset godina.
  • Ako su dela iz st. 1. do 3. ovog člana izvršena u nameri promene ustavnog uređenja Republike Srpske, njene teritorijalne celovitosti ili nezavisnosti, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.
Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu