Grafit "OVK" u pravoslavnom hramu na KiM FOTO

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da su nepoznata lica provalila u Hram Svetog Petra i Pavla u selu Brod i ispisala grafite OVK.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište na KiM; reagovao Petković FOTO

Kako je navedeno na Tviter nalogu Eparhije, 18. jula kosovska policija je obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

U objavi piše da je parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu, kao i da je policija je u toku dana, uz prisustvo tima iz Prištine, izvršila uvidjaj i otvorila istragu.

"Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na KiM", navodi se u objavi.

Podsećanja radi, na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice u sredu su osvanule poruke: "UČK" (OVK), "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište), "....š Srbiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu