Ko je bio kao Džejms Bond - Putin ili Bajden?

Moskva -- Ruski senator Aleksej Puškov smatra da je američki predsednik Džo Bajden planirao da se na samitu Rusije i SAD u Ženevi pojavi u stilu Džejmsa Bonda

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Putin: "Amerikanci misle da nema ništa važnije od njih samih"

Putin: "NATO nas je nasamario"

Kako tvrdi Puškov, to mu ipak nije pošlo za rukom, ali jeste njegovom kolegi Vladimiru Putinu.

"Bajdenova zamisao je propala. Znao je da neće biti prodora na samitu, ali je planirao da u Ženevu dođe u stilu Džejmsa Bonda - sa naočarima za sunce u kojima se vidi Putinov odraz kao "političke mete", kako je predstavio na svojoj naslovnoj strani časopis 'Tajm'.

Bajden je želeo direktno i oštro da šefu Rusije ds do znanja sve što misli o njegovoj politici", napisao je senator na Telegram-kanalu.

Prema mišljenju Puškova, američki predsednik je zvučao uverenije uoči samita kada je obećao da će "Putinu reći sve što treba da zna", iako na samom sastanku to nije bio slučaj.

Zbog činjenice da nije uspeo da ostavi željeni utisak, šef Bele kuće bio je ljut na novinarku Si-En-En-a koja je postavila pitanje zbog čega je siguran da će Putin nakon samita navodno "promeniti svoje ponašanje", smatra senator.

Istovremeno, Puškov je skrenuo pažnju na to da i sami američki mediji primećuju različito ponašanje dvojice lidera na konferenciji za štampu. Prema pisanju "Hila", Bajden je odabrao samo sedam novinara za odgovaranje na irelevantna pitanja i napustio scenu nakon pola sata, podseća senator i dodaje da je "pročitao svoj govor sa papira i koristio puškice, što izgleda podjednako nevešto i predstavlja manifestaciju slabosti".

Kako kaže, verovatno ni sam Bajden nije bio u potpunosti zadovoljan sobom, budući da nije mogao da izdrži i prepustio se osećanjima kada je čuo neplanirano i neprijatno pitanje novinarke.

"Tako da je na sastanku na Džejmsa Bonda u političkom izdanju više ličio Putin, koji je bio spreman da odgovori na sva pitanja i ponaša se samouvereno", zaključio je senator.

Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu. Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu. Osim toga, lideri su usvojili zajedničku izjavu. Oni su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu