Stižu prve procene izbora: Pašinjanu se klima?

Jerevan -- Koalicija "Jermenija" smatra se favoritema na vanrednim parlamentarnim izborima u Jermeniji, pokazuju podaci telefonske ankete.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: EPA-EFE/NAREK ALEKSANYAN
Foto: EPA-EFE/NAREK ALEKSANYAN

Pročitajte još:

Na liniji fronta između Jermenije i Azerbejdžana

"Spreman sam da ponudim svog sina u zamenu za zarobljenike"

Pašinjan: Podnosim ostavku

Ova koaliciju čine pristalice bivšeg predsednika Roberta Kočarijana i partija "Građanski dogovor" premijera Nikole Pašinjana

Izbori se održavaju na više od 2.000 birališta, a gotovo 2,6 miliona birača ima pravo glasa. Na izborima učestvuje 21 partija kao i četiri izborne koalicije. Do 14 časova na birališta je izašlo 26,82 odsto građana sa pravom glasa.

Prema rezultatima ankete Ria Novosti, najviše šanse da pobedi na izborima ima blok "Jermenija", za koji bi moglo glasati 32 odsto birača. Drugo mesto bi mogla da zauzme partija "Građanski dogovor" - 24 odsto, dok bi stranka "Prosperitetna Jermenija" mogla osvojiti 4 odsto glasova.

Podsetimo, izbore je raspisao vršilac dužnosti premijera Nikol Pašinjan, u nastojanju da reši nezadovoljstvo javnosti zbog mirovnog sporazuma o Nagornom Karabahu koji je potpisan u novembru i koji je izazvao višemesečne proteste na kojima je tražena njegova ostavka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu