Napadnut Kurtijev portparol

Priština -- Na Kosovu su se danas pojavile oštre reakcije političara na negiranje pravne važnosti vašingtonskog sporazuma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Dmitrijs Kaminskis/ Shutterstock
Ilustracija: Dmitrijs Kaminskis/ Shutterstock

Pročitajte još i:

Vašington odgovorio Prištini: "Nije počelo s njim"

"Kurti to zna, kao i Vučić"

Sporne izjave je izneo portparol kosovskog premijera Perparim Krieziju.

Bivša kosovska ambasadorka u UN Vljora Čitaku osudila je izjavu portparola Aljbina Krutija i istakla da taj sporazum ni u kom smislu ne može biti neozbiljna stvar i dečja igra, prenosi portal Ekonomia.

Oglasio se i predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdižiku, koji je naveo da je svaki međunarodni sporazum postignut sa SAD obavezujući.

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deliju-Kodra rekla je da je Kurti ovim stavovima proglasio Belu kuću za neprijatelja.

Ona je dodala da je time što je osporio pravnu vrednost Vašingtonskog sporazuma Kurti osporio i legitimitet potpisa bivšeg americkog predsednika, prenosi Ekonomia onlajn.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziju izjavio je juče da Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost jer se parlament u Prištini nije izjasnio o njemu.

On je u intervjuu za Ekonomia onlajn rekao da je sporazum potpisan u Vašingtonu između Kosova i Srbije nelegitiman, jer ga je potpisala vlada Avdulaha Hotija, koja je, prema njegovim rečima, takođe nelegitimna.

Ambasador SAD u Prišitni Filip Kosnet rekao je ranije da se svi sporazumi, o ZSO kao i Vašingtonski moraju primeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu