Torijevac optužen da je seksualno napastvovao dečaka

London -- Poslanik vladajuće britanske Konzervativne partije mran Ahmad Kan optužen je za seksualno napastvovanje dečaka (15) 2008. godine i suočava se sa suđenjem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Predstavnik torijevaca iz Vejkvilda iz Zapadnog Jorkšira optužen je da je napastvovao dečaka u okrugu Stafordšir.

Kan, koji je izabran na opštim izborima 2019. godine ispred partije na čijem je čelu premijer Boris Džonson, pojavio se pred Vestminsterskim prekršajnim sudom u četvrtak putem video veze, pošto je u to vreme boravio u kancelariji njegovog advokata.

Kan se suočava sa optužnicom za seksualni napad na tinejdžera, čiji identitet se ne može objaviti jer je navodna žrtva seksualnog prestupa iz 2008. godine.

Optužnica, koja je pročitana na sudu, navodi da je u okrugu Stafordšir "Kan namerno dodirivao dečaka starog 15 godina i to dodirivanje je bilo seksualno, kada dečak nije dao pristanak, a vi niste verovali da je pristao, što je u suprotnosti sa Odeljkom tri seksualnog prestupa iz 2003. godine".

Upitan da odgovori da li je kriv, Kan, koga predstavlja Sali Benet-DŽenkins, kratko je izjavio da "nije kriv".

Šef suda Pol Goldspring kaže da sud nije nadležan za prekršajni sud, pa je predmet poslao u Centralni kriminalni sud Old Bejli u Londonu.

Goldspring je kazao Kanu da mora da se pojavi u Old Bejliju 15. jula u 9.30, a do tada mu je dozvoljeno da bude na slobodi.

"Ukoliko se ne pojavite na sudu tog dana, osim ako imate veoma dobar razlog, potencijalno činite kriminalni akt. Da li vam je to jasno", upitao je sudija Kana, koji je odgovorio potvrdno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu