U Moskvi veliki porast broja zaraženih, vlasti okrivile nihilizam

Moskva -- Nakon rekordnog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u Moskvi, Kremlj je nagli porast pripisao nespremnosti ljudi, čiji je uzrok pripisan nihilizmu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Pročitajte još i:

UŽIVO Popuštanje mera; Dramatično u Rusiji

EMA dala pozitivnu ocenu na klinička ispitivanja "Sputnjika V"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Vladimir Putin pomno prati situaciju.

Upitan da objasni veliki skok u broju novoinficiranih, Peskov je naveo lukavu prirodu virusa, aludirajući na sposobnost mutacije, potpuni nihilizam i slabu vakcinaciju. Odbacio je mišljenje kritičara da Rusi nerado vakcinišu zbog nepoverenja u vlasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin proširio je restriktivne mere, uključujući zabranu održavanja javnih događaja sa više od 1.000 ljudi, zatvaranje kafića i restorana u 23 sata i zatvaranje fudbalskih navijačkih zona postavljenih za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Početkom nedelje Sobjanin je rekao da se Moskva, koja ima 13 miliona ljudi, sada suočava sa novom, agresivnijom varijantom i da se situacija u prestonici vrlo brzo pogoršava.

Istakao je da je 90 odsto novih infekcija u Moskvi uzrokovano delta varijantom koja je prvi put otkrivena u Indiji.

Rusija, najveća država na svetu, od početka pandemije ima 5,2 miliona zaraženih. Do 2. juna, kada su podaci bili dostupni, najmanje prvu dozu vakcine primilo je 18 miliona Rusa, što čini jednu osminu stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu