Krivokapić priznao: Bilo je nepotrebno, dužan sam da saopštim punu istinu

Podgorica -- Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front (DF) da sa DPS-om dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS
EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Pročitajte i:

"Sramota me je. Srbijo, izvini" VIDEO

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici VIDEO

Haos u Crnoj Gori: Krivokapić napustio sednicu

Sve to, kako je napisao na Tviteru, rade s ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora.

"Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore: DF zajedno sa DPS-om i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora", napisao je Krivokapić.

On je rekao da građani moraju "otvoreno biti upoznati sa igrom koja se medijski plasira i koja će se tek medijski aktuelizovati u narednim danima".

"Ali budite sigurni da su svi iz Vlade i parlamentarne većine koje DF danas optužuje za izdaju spremni da vašu i našu pobjedu na avgustovskim izborima odbrane po cijenu svojih života. Demokratski front je bojkotom Skupštine sada i javno postao dio parlamentarne većine sa Demoktarskom partijom socijalista", navodi Krivokapić.

Podsetimo, Skupština Crne Gore usvojila je sinoć Rezoluciju o Srebrenici, razrešila ministra Leposavića, zbog čega je nastala nova kriza u vladajućoj koaliciji.

U Crnoj Gori je na delu velika izdaja i u ovom trenutku u zemlji je i kriza vlade i kriza parlamenta, izjavio je danas jedan od lidera DF Andrija Mandić.

Rezolucija nije bila potrebna

Smatram da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici zaista bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podele i sukobe u društvu, a pored toga u Bosni i Hercegovini nije usvojena takva rezolucija, saopštio je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je kazao da kada su u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gdje drugo gdje su nevino stradali, više puta je govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena.

"Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda", naveo je on, a prenose "Vijesti".

Dodao je da opraštamo i suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti, te da prošlost ne možemo da promenimo, ali možemo da utičemo na sadašnjost i bolju budućnost naše dece.

Istakao je da je Crna Gora već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici.

"Možda su ljudi navikli na 'britvu' ili da sprovodite naredbe 'šefa' na svim nivoima države, suprotno demokratskim načelima o odvojenosti organa vlasti, jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima, ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom", rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke i snose ishode istih, ma kakvi oni bili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu