Vučić: "U teškim trenucima se vidi ko vam je prijatelj"; a poseta Putina? FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Zamenik Lavrova kod Vučića FOTO

On je dobio uveravanja o daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije.

"Odličan sastanak sa Aleksandrom Gruškom, najbližim saradnikom Sergeja Lavrova. Preneo sam važne poruke Srbije za predsednika Putina i ministra Lavrova i dobio uveravanja o daljem unapređenju, inače veoma bliske saradnje između Srbije i Rusije", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

On je poručio da se u teškim trenucima "uvek najjasnije vidi ko vam je prijatelj".

Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina, saopštila je pres služba predsednika.

Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Sergeja Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, Vučić i Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis. On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije KOVID-19 i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Uz post je objavljena i fotografija sa sastanka.

Sastanak i sa Selakovićem

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Posle sastanka, koji je počeo oko 13 časova, predviđeno je da se Selaković i Gruško obrate medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu