"Kurti je prevarant" VIDEO

Priština -- Prištinski premijer Aljbin Kurti još se nije obratio medijima po povratku iz Brisela, a opozicija ga uveliko optužuje za neuspeh i da radi u interesu Srbije.

Izvor: prva
Podeli
Printscreen: TV Prva
Printscreen: TV Prva

Pročitajte još i:

"Kurti u izbornoj kampanji"

"Kurti nije spreman da razgovara o budućnosti"

Skandalozan nastup "prevaranta Kurtija" i obmana naroda Kosova jer fokus dijaloga sa Vučićem nije bio na međusobnom priznanju, poručio je nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Nešto slično tvrdi i doskorašnji koordinator za dijalog Skender Hiseni.

"Kurti je uspeo da oslabi pregovaračku poziciju Kosova u nastavku dijaloga svojim diletantskim ponašanjem, populističkom arogancijom i izraženom neodgovornošću, koja će se, hteo to ili ne Aljbin Kurti, nastaviti. Kosovo je u Briselu uradio upravo ono što su voleli Vučić i Srbija. Kurti je izrazio želju da zadrži status kvo", rekao je Hiseni.

Predstavnici Demokratske partije i Demokratskog saveza nekadašnjeg lidera Hašima Tačija i Ise Mustafe,tvrde da je Kurtijev nastup u Briselu bio u korist Srbije, dok mu analitičari daju još vremena.

"Najbolje će o tome glasači da sude. Da li se Kurti toliko promenio i da ga na neki način kazne", kaže Ardian Arifaj, bivši savetnik Hašima Tačija.

Za poznavaoce političkih prilika Kurti se ipak u Briselu nije ponašao neočekivano.

"Naravno da je bilo očekivano da će obe strane u ovom prvom sastanku samoda predstavljaju svoje pozicije i da više se obraćaju svojim glasačima, nego da daju nešto substencijalno za taj proces", kaže Arifai.

Iz Socijaldemokratske partije Kosova, otcepljenog krila Kurtijevog Samoopredeljenja, sarkastično saopštavaju. "Sastanka u Briselu nije bilo jer je Kurti obećao da će prvo zatražiti prizanje Kosova od strane Srbije. Ovo je foto-montaža, ovaj sastanak se nije dogodio", navodi ova stranka.

Opširnije pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu