Burno u Podgorici: Smenjen Leposavić; DF najavio bojkot VIDEO

Podgorica -- Ministar pravde Vladimir Leposavić smenjen je večeras nakon rasprave u Skupštini Crne Gore.

Izvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Pročitajte još:

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici

"Ja sam napravio grešku i imam pravo da je ispravim, da sam znao da će moj izbor biti doveden u ovakvu situaciju, birao bih nekog kao što je Momo Koprivica", rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić o svom zahtevu za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

Za uklanjanje Leposavića glasalo je 43 poslanika, 27 je bilo protiv, dok je 10 poslanika bilo uzdržano.

Nakon takve odluke parlamenta, DF je najavio bojkot.

Poslanik DF-a Slaven Radunović pozvao je sve koji su 30. avgusta dobili glasove građana da se, kako je rekao, otarase DPS-a. Parlament je juče završio nekoliko sati na inicijativu premijera Zdravka Krivokapića.

Sednicu parlamenta obeležile su oštre reči predstavnika stranaka na vlasti i premijera Krivokapića, koji je rekao da su u Skupštini Crne Gore prisutni nemoral i političko licemerje. To je izazvalo oštru reakciju nekih poslanika iz vladajućih partija.

Ministar Leposavić rekao je da će mu od danas biti lakše da ne bude ministar i poručio da će Vlada preživeti. Predstavnici opozicionih partija, kao i Građanski pokret URA, najavili su podršku Krivokapićevoj inicijativi.

Vladajući Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) rekli su da će se tome usprotiviti.

Demokratska Crna Gora je najavila da, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta stranka neće učestvovati u razrešenju ministra pravde sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Nakon burne sednice, premijer Krivokapić najavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da pokrenu njegovu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu