"Trpim najličnije uvrede, ali sam prvi premijer na kom se uči demokratija"

Podgorica -- Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da trpi najličnije uvrede, ali da svi zajedno moraju da ulože napor u stabilizaciji političkih prilika.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD
Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD

Pročitajte još i:

Oglasio se i "otpisani"; a ako padne - pada vlada?

Haos u Crnoj Gori: Krivokapić napustio sednicu

Žustra rasprava u crnogorskoj Skupštini: "Ako ga ne smenite - od sutra niste premijer"; "Nemoj mi dizati glas"

Ko je Miodrag Lekić - "(ne)suđeni Krivokapić"?

On je najavio da će pokrenuti dijalog sa predstavnicima parlamenetrne većine.

Krivokapić je, u obraćanju medijima, naveo da je slušao i da sluša najličnije uvrede, da je osuđivan i osuđen za to što je prvi premijer "na kom se uči demokratija, a koji, kao i svi zajedno, i sam uči demokratiju, što voli svoj narod i celu Crnu Goru".

"Prihvatio sam to, prihvatio sam da trpim, ali priznajem, nisam se nadao da ovo može ići toliko daleko i biti toliko lično. I ja sam čovek, ako mi se i to uopšte danas priznaje, a čovek, pa bio on i premijer, ima granice trpljenja", poručio je Krivokapić.

Ocenio je i da je ono što se dešava poslednjih dana samo finale onoga što se, otkako je formirana Vlada, pripremalo i sistematično gradilo, a to je tvrdi, pokušaj urušavanja i diskreditacije prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, Vlade bez DPS-a.

"Nije to slučajnost, već uigran i dobro pripreman scenario. Uprkos svemu – uspećemo. Moramo svi zajedno uložiti maksimalne napore u cilju stabilizacije političkih prilika. U ovom trenutku to je naša najsvetija dužnost i obaveza pred vama, građanima, jer je to jedina mera odgovorne, mudre i zrele državne politike. U tom cilju, kako sam i planirao, u najskorijem roku, pokrenuću dijalog sa svim predstavnicima parlamentarne većine", naveo je Krivokapić.

Kritikom premijera Krivokapića, koji je konstatovao u završnoj reči da se u parlamentu "čuju laži, da je prisutan nemoral i političko licemerje", juče je okončana žestoka rasprava u Skupštini Crne Gore o razrešenju ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovog relativizovanja genocida u Srebrenici.

Poslanik vladajuće većine i nekadašnji diplomata Miodrag Lekić je premijerov govor nazvao kafansko-prostačkim.

"Molim vas da ovaj politički pajac više nema podršku ove većine, moju izvesno nema", rekao je Lekić.

Zbog izraza koje je premijer upotrebio u parlamentu Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je poručio liderima koalicija parlamentarne većine da se dogovore o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

"Nadam se da će ovo biti kraj ove Vlade. Ovaj premijer više ne zaslužuje više da vodi Vladu Crne Gore", rekao je Radunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu