135 novoobolelih; u svetu umrlo 3,83 miliona ljudi

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 135 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 5 osoba.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

U bolnicama se nalazi 388 pacijenata, od kojih je 16 na respiratorima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji su, prema najnovijim podacima, date ukupno 5.070.754 doze vakcina protiv koronavirusa.

Zbog stabilnije epidemijske situacije od srede uveče u Srbiji su na snazi nove, opuštenije mere. Popuštanje mera odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti, a maloprodajne radnje moći će da rade bez ograničenja.

Vlade država članica Evropske unije u sredu su se saglasile da vrate Srbiju na listu epidemijski bezbednih zemalja, prenela je agencija Rojters i ta odluka trebalo bi da stupi na snagu do kraja nedelje.

Dok se u Srbiji razmatra mogućnost početka imunizacije dece starije od 12 godina i nastavlja isplata novčanog stimulansa od 3.000 dinara odraslima koji su se imunizovali, japanske vlasti polako sprovode plan ublažavanja mera uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

S druge strane, u Rusiji je u protekla 24 sata potvrđeno 14.057 novih slučajeva koronavirusa, što je skoro dvaput više nego pre dve nedelje. Istovremeno, u ovoj zemlji je u poslednja 24 sata preminulo 416 osoba.

U Nemačkoj vlada zabrinutost zbog novog, delta soja ovog virusa.

Sve o dešavanjima u Srbiji i svetu u vezi sa koronavirusom pratite iz časa u čas na Live blogu B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu