Lončar odgovorio Đilasu: "Koliko košta PCR test za ulazak na Mauricijus?"

Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je pisanom izjavom lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Pročitajte još i:

Vučić podnosi protivtužbu protiv Đilasa VIDEO

Pisana izjava Nebojše Stefanovića: Dugo već slušam te laži

"Oni blate predsednika"; Poslanik traži pravdu za Đilasovu ženu i tasta; "Protiv sam zakona, rakija je brend"

Lončar je naveo da kada u nekoj "zemlji tajkuni počnu da se 'brinu' za narod i obične građane, da analiziraju kako će 'obični' građani da putuju, ili da letuju, to je obično znak da ta država ide u dobrom pravcu".

"Da je narodu i građanima iz dana u dan sve bolje, a da se tajkunima koji su uz pomoć državne funkcije stekli milijarde, drma tlo pod nogama", rekao je Lončar.

Lončar je kazao da se Đilas posle šest meseci "setio da je cena PCR testa u Srbiji visoka i da treba da se smanji, kako bi građani mogli da putuju".

"Ne lezi vraže! Da li je po sredi briga o načinu ulaska u neke egzotične zemlje, poput Mauricijusa, ili je pak u pitanju nezadovoljstvo sospstvenom nebitnošću na političkom nebu Srbije, tek tajkun se danas, kada je u našoj zemlji virus korona merama države i odgovornošću građana stavljen pod kontrolu, naprasno setio PCR testiranja, i zapitao, javno, kako to da se toliko često testiraju građani Srbije", upitao je on.

Navodi i da građani Srbije znaju da prepoznaju "tajkunsku brigu" i pridaju joj adekvatnu, u promilima izraženu, pažnju i podršku.

"Jer građani Srbije dobro pamte nabavke vakcina ili nabavke sanitetskih vozila, preko 5 posrednika, po preplaćenim cenama u koje su se tajkunovi saborci ugrađivali po čuvenih "7%", baš u vreme dok je Đilas radio marljivo na sopstvenom bogaćenju i zgrtanju miliona", naveo je Lončar.

Lončar je kazao i da građani pamte aparate koji su nabavljani isključivo i jedino za slikanje u toku kampanja, a da posle nisu korišćeni u zdrastvenom sistemu naše zemlje.

"Zdravstvenom sistemu koji je u vreme dok je na vlasti bio tajkun koji danas 'brine' o tome kako će građani putovati, doveden do ruba propasti, bez ijednog modernog i adekvatno opremljenog kliničkog centra, kakav je KC Niš, uskoro i KC Srbije, sutra KC Vojvodine i KC Kragujevac, bez novih, savremenih bolnica kakve su danas renovirani KBC-ovi ili bolnice u Batajnici i Kruševcu, bez savremene medicinske opreme i aparata, kakve su danas u našim bolnicama", navodi Lončar.

Podsetio je kako je Đilas učestvovao u vlasti koja je građane slala u Tursku, na lečenje, po basnoslovnim cenama.

"Umesto da je za samo deo novca koji je tajkun zgrnuo dok je vladao, namenila nabavci aparata poput gama noža ili X noža za neku od naših zdravstvenih ustanova, i tim istim građanima obezbedila da se leče ovde, u svojoj zemlji. Danas se građani na X nožu ili gama nožu leče u svojoj zemlji, besplatno...", naveo je Lončar.

Dodaje i da su tada lekari imali platu nižu od plata medicinskih sestara danas.

"Zato su morali da putuju u druge zemlje, da rade i zarade. A danas se vraćaju u Srbiju... Građani Srbije danas putuju zbog toga što žele i imaju mogućnosti da putuju, usled ekonomskog napretka zemlje ostvarenog od 2014. godine", kazao je on.

I u vreme pandemije, kada je najčešći uslov za putovanje potvrda o vakcinaciji, građanima Srbije su otvorena sva vrata, jer je u Srbiji dato već ukupno više od 5 miliona doza vakcina.

"Ali neka tajkun Đilas nastavi da brine o putovanjima na egzotične destinacije. To mu je još jedino i preostalo... Kolika ono beše cena PCR testa za ulazak na Mauricijus", upitao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu