Oglasi za poslovnu pratnju: "Vodite računa, uključite mozak" VIDEO

Svi pričaju o oglasu koji se pojavio na sajtu za zapošljavanje u kome se mladim devojkama nudi posao VIP poslovne pratnje.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: Tv Prva
Foto: Tv Prva

Pročitajte još:

Za noć 500 evra, druženje, poslovna pratnja... - sajtovi vrve od ovakvih oglasa; "Nije tajna"

U oglasu se ne navodi eksplicitno da je reč o prostituciji, ali se na osnovu sadržaja to nedvosmisleno može zaključiti.

Portparolka Maja Jovanović Raković kazala je u razgovoru za TV Prva da osobe u oglasima vide zaradu. Ona je otkrila u kojim oglasima se najčešće "kriju" oni koji se tiču prostitucije i aludirala na to da ljudi moraju da budu oprezni.

"Modeling, masaža, bebisiting, čuvanje dece, kozmetični saloni. Važno je proveriti oglas, posebno kada su u pitanju prekogranični poslovi, kao recimo brodovi, rad u kafiću... Vaši (bližnji) moraju da znaju gde ste, ali je i bitno da se proveri da li je neko radio preko osobe koja nudi posao", kazala je Raković za TV Prva.

Advokat Aleksandar Radivojević objasnio je da je tužilaštvo u obavezi da reaguje kada primeti izvršenje krivičnog, odnosno kada postoji osnovana sumnja.

"U pitanju je krivično delo posredovanja u vršenju prostitucije, a zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora… Ukoliko se radi o maloletnicima koji se podvode, predviđena je kazna od jedne do 10 godina... Ono što je interesantno da sama prostitucija nije predviđena kao krivično delo, već kao prekršaj... Neće odgovarati krivično, već prekršejeno. Krivično odgovara samo organizator", kazao je Radivojević.

Radivojević je ukazao da mladi prilikom ovakvih oglasa moraju da budu oprezni i da provere sve.

"Vodite računa, uključite mozak", istakao je on.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu