"Iako sam vernik, rešio sam da štitim državu"

Podgorica -- Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je poslao srpskom patrijarhu Porfiriju pismo u kojem navodi stavove Crne Gore u vezi sa Temeljnim ugovorom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS
Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Pročitajte još i:

Krivokapić objasnio zašto nije potpisao: Tri su razloga

Porfirije iznenađen, zabrinut i žali zbog odluke Krivokapića

Zdravko Krivokapić hitno došao u Beograd - razgovarao sa patrijarhom

"Postoje najmanje dva člana koja su sporna i jedan deo preambule", rekao je premijer crnogorskom portalu Vijesti.

Na pitanje koji su članovi sporni Krivokapić je kazao: "Jedan se odnosio na verske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o verskim praznicima u Crnoj Gori" i pojasnio da je to podrazumevalo da "imamo veći broj vjerskih praznika nego što je zakonom predviđeno pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori - Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški".

Dodao je da je sporan i član 7, deo koji se tiče tog jednog dela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja i koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nisu katastarski upisani.

Na konstataciju novinara da je neprirodno da se Temeljni ugovor bavi imovinskim pitanjima, Krivokapić je kazao da je zbog toga prirodno da se preispituje.

"Mi smo to uočili i naravno, pošto je moja obaveza da štitim državu, bez obzira što sam ja vjernik, odlučio sam da zaštitim državu", rekao je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 152 idi na stranu