Bugarski poslanik napao Milanovića FOTO

Bugarski poslanik u parlamentu EU Angel Džambaski reagovao je na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je kritikovao Sofiju zbog stava o Skoplju.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Prema rečima Džambaskog, izuzetno je neodgovorno od Milanovića da optužuje Bugarsku za pokušaj da ponizi Severnu Makedoniju i naudi joj.

"Predsednik Hrvatske je ogorčen pred činjenicom da zlonamerne akcije, sa njegove tačke gledišta, dolaze od države koja je članica EU. Ogorčen sam pred činjenicom da država EU potpuno neprimereno napada drugu državu EU i zauzima kategoričan stav u sporu koji nema nikakve veze sa njom“, napisao je Džambaski na Fejsbuku.

On je dodao da se obratio predsedniku Bugarske i šefu diplomatije sa pozivom da zaštite nacionalne interese države i zatražio objašnjenje za izjavu Milanovića.

Juče je Zoran Milanović izjavio da se protivi zahtevima Bugarske prema Severnoj Makedoniji. Prema rečima hrvatskog predsednika, zahtevi da se promene lažni, po mišljenju Bugarske, podaci u makedonskim udžbenicima i nacionalno poreklo mogu se okarakterisati kao pokušaj „ulaska u intimni prostor“ strane države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu