Novi incident u Vukovaru; "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema" FOTO

U Vukovaru se danas, na Dan pobede nad fašizmom, dogodio novi antisrpski incident, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Pročitajte još:

"Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", orilo se na Uskrs uz policijsko obezbeđenje; Oglasio se Milanović VIDEO

Kako je izjavio predsednik vukovarskog SDS S Srđan Kolar, kod restorana Mornar oko 11 časova grupa od oko 100 mladića obučenih u crno ponovo je uzvikivala "Ubij Srbina", a policija je reagovala.

Prema pisanju portala Novosti.hr, ti mladići su kraj krsta u Vukovaru uz baklje razvili transparent na kojem je pisalo: "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema".

Kolar rekao je da su ga zbog ovog događaja zvali brojni građani Vukovara koji su uznemireni nakon sličnog incidenta koji se desio na pravoslavni Uskrs u Borovom Selu.

"Verujem da je do svega došlo zbog bunta jer su privedeni oni koji su prošle nedelje u Borovu skandirali slične parole", ocenio je Kolar.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković potvrdio je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kod krsta u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, kao i da je policija kontrolisala skup.

Grupa od dvadesetak mlađih muškaraca prošla je na pravoslavni Uskrsa kroz Borovo Selo uz povike "Ubij Srbina" i "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", a pratila ih je policijska patrola.

Zbog tog incidenta hrvatska policija je podnela krivične prijave protiv 14 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu