Odgovor hrvatskom ministru iz Beograda: "Bolje da ne uđemo u EU, ako je uslov lečenje vaših kompleksa"

Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija nikada ne treba da bude članica EU ako je uslov za to da svojim "ćutanjem i ponižavanjem leči hrvatske komplekse".

Izvor: Beta
Podeli
FOTO: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS
FOTO: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS

"Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar (spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić) Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena", navodi se u pisanoj izjavi ministra Vulina.

On je dodao i da je Hrvatska nastala "nasilnom secesijom" i razbijanjem Jugoslavije, a da je priznanjem Kosova 2008. godine "pokušala da razbije Srbiju".

"Neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Kosovo nezavisno zato što je to 'realnost', kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu", rekao je Vulin.

Hrvatski minitar prethodno je ocenio da Vulin "promoviše poraženu velikosrpsku politiku" i da neutemeljeno prigovara Hrvatskoj, "koja nikada nije imala aspiracije na tuđu teritoriju, niti je tražila reviziju granica".

Vulin je pre toga Hrvatsku i tzv. Kosovo nazvao "braćom po oružju" i dodao da bi Grlić Radman voleo da može da rasporedi "okupacione snage na prostoru Srbije".

Ministar Grlić Radman rekao je ove nedelje tokom posete Prištini da je Zagreb odlučio da poveća svoj vojni kontingent u sastavu Kfora na tzv. Kosovu, dok su mediji u Srbiji preneli da je šef hrvatske diplomatije rekao da će formirati vojni kamp na tzv. Kosovu radi veće bezbednosti.

Tu, pogrešno prenetu izjavu, odmah su oštro kritikovali visoki zvaničnici Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu