Pokrenuta kriminalna istraga: Respiratori ukradeni u Švedskoj, završili u Hrvatskoj

Policijska stanica na Medvešćaku pokrenula je istragu protiv mladića (25) koji se sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila, nabavio 24 medicinska respiratora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/New Africa
Ilustracija: Shutterstock/New Africa

Oni vrede 350.000 evra i ispostavilo se da su ukradeni u Švedskoj.

Osumnjičeni je, prenose hrvatski mediji, respiratore nabavio preko jednog trgovačkog društva sa Kosova, za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorno lice i direktor.

"Tokom istrage, a uz pomoć međunarodne saradnje, potvrđeno je da su respiratori nestali u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom transporta kroz Švedsku. Sumnja se da je muškarac medicinske respiratore nabavio s namerom da ih dalje preproda u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao da zna da su respiratori nabavljeni ilegalno, što spada u kazneno delo prikrivanja", saopštila je zagrebačka policijska uprava.

Kako je preneo sajt "24sata.hr.", osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta dok je nakon istrage protiv osumnjičenog podneta prijava sudu u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu