Vučić: Imamo tri problema VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Viškovic i predsednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

Glavna tema sastanka bile su investicije Srbije i Srpske u ove četiri opštine, koje spadaju među nerazvijene, kao i pomoć u sanaciji štete od nedavnog zemljotresa u Dubici i Kostajnici.

"Naša namera nije da pokazujemo da simbolično prisustvujemo, nego da pomognemo Republici Srpskoj. Doneli smo odluku da će ljudi iz ovih opština doći u Beograd. Naša pomoć biće zaista velika, možda je mnogo reći ogromna. Ona će se kretati negde oko 10.000.000 evra. Deo će da ide u kešu, a deo u projektima. Naš je cilj da oni ostanu da žive na svojim ognjištima", izjavio je.

On je najavio izgradnju velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

"Kulturu sećanja ko nema, on ne može da ima ni snagu za budućnost", poručio je.

Istakao je da imamo tri problema.

"Prvi je taj da mi moramo da budemo deo Evrope i sveta, drugi je da ne postoji svetski poredak. Pod tri, nikada manje nisu postojali moralni principi u svetskoj politici. Tako da vam dođe da se nasmejete kada čujete one koji su razbijali Jugoslaviju danas govore kako su za princip nepromenljivosti granica, pa potom i 2008. kada su Srbiju isto su bili za taj princip, a danas sve vreme to ponavljaju.", jasan je

Posle sastanka, Vučić će posetiti Spomen područje "Donja Gradina", položiti venac i prisustvovati parastosu žrtvama genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu