"Nikad nećemo odustati"

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos, dk_photos
Depositphotos, dk_photos

"I Zajednica srpskih opština i priznanje"

"Formiranje Zajednice srpskih opština je omča oko vrata Kosovu"

Petković je objasnio da se od toga neće odustati, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu.

On je za današnju "Politiku" rekao da ta apsurdna situacija mora da bude rešena u korist dijaloga i potpisanih sporazuma, ako je međunarodnoj zajednici stalo da dijalog bude nastavljen na ozbiljan i suštinski način.

Upitan da prokomentariše kakva je budućnost dijaloga Petković je kazao da uz svu želju i spremnost Beograda da učestvuje u nastavku dijaloga ne možete, a da se ne zapitate kako da razgovarate sa nekim ko "baca pod noge sve prethodno postignute sporazume i ko se svom snagom zalaže za stvaranje velike Albanije".

"Oni koji godinama podržavaju Prištinu trebalo bi malo više da porade na svojim štićenicima koji se ne rugaju samo Beogradu, već i Briselu.

Pregovaranje i sporazumevanje ima smisla samo ako učesnici u procesu poštuju dogovoreno i ako postoji minimum neophodnog poverenja", zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu