Počeo haos na srpskim putevima: "Do kuće samo na krovovima automobila" VIDEO

Gužve u saobraćaju na koje su upozorili i iz Puteva Srbije, počele su da se stvaraju na srpskim putevima.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija
Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija

Jedna takva slika stiže sa Zlatibora, gde kolone prema snimcima i svedočenjima ljudi koji se nalaze u automobilima sežu od Zlatibora, pa sve do Požege.

"Od Bele zemlje do Užica može se sići i po krovovima automobila. Na Zlatiboru ostalo samo drveće", jedan je od komentara.

U komentarima na objavu stoji i da je gužva dodatno izazvana zbog udesa koji se desio na magistralnom putu između Užica i Sevojna.

Slična situacija se očekuje u popodnevnim satima i na ostalim deonicama, posebno kod Preljine.

Na autoputu E-75, petlja Trupale-petlja Niš Jug, do 28. maja izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, saopštili su Putevi Srbije.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru Beograd-Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Na autoputu E-763, petlja Takovo - Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1". Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

HE Ðerdap - Kladovo, do 27. maja od 7 do 17 časova radovi na rehabilitaciji puta. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Niška Banja-Crvena Reka, do 26. oktobra obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

Auto-put E-75, petlja „Grdelica“ - petlja „Vladičin Han“, na lokaciji Momin kamen do 1. juna radovi na održavanju. Za saobraćaj zatvorena kolovozna traka Niš - Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje - Niš.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova, na graničnom prelazu Kelebija zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu je 120 minuta, na Horgošu 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Jutros je na naplatnoj rampi u Preljini kod Čačka saobraćaj funkcionisao uobičajeno, bez gužvi.

U Srbiji je ovog jutra saobraćaj bio umerenog intenziteta.

Iz JP Putevi Srbije i Sektora za naplatu putarine, podsećaju da su pojačali rad na svim naplatanim stanicama u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez pauze, saopštio je AMS S.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na putu.

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje vozače i na obilaznici oko Čačka u smeru ka Preljini, na Ibarskoj magistrali, na auto-putu E-75, NR Pojate, Mali Požarevac kao i NR Stara Pazova. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije u 05:30 časa, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 90 minuta, Kelebiji 120 minuta.

Kako je ranije najavljeno, na auto-putu Miloš Veliki, danas tokom popodneva i večeri očekuje se povećan intezitet saobraćaja, saopštilo je JP Putevi Srbije, navodeći da preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu