Vučić: Uskršnje čestitke Putinu i ruskom patrijarhu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Pročitajte još:

Vučić se sastao sa ambasadorom Ruske Federacije FOTO

Uručio mu je uskršnje čestitke za predsednika Vladimira Putina i patrijarha moskovskog.

Čestitajući Uskrs, predsednik Vučić je zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu, patrijarhu Kirilu i svim pravoslavnim vernicima u Ruskoj Federaciji prenese iskrene želje za mir, dobro zdravlje i svaki napredak, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji tokom pandemije, konstatujući da će proizvodnja ruske vakcine "Sputnjik V" doprineti da se obezbedi nastavak imunizacije stanovništva i u narednom periodu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog napretka ekonomske saradnje između Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana, dodaje se u saopštenju.

Jedna od tema razgovora bilo je i obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Sagovornici su se saglasili da jedan od najvažnijih datuma u modernoj istoriji treba obeležiti u skladu sa okolnostima uzrokovanih pandemijom, ali da borba za istinu nastavlja da traje uprkos pokušajima revizije istorije, koja je u potpunosti neprihvatljiva za sve narode koji, poput srpskog i ruskog, baštine slobodarsku tradiciju i koji su podneli ogromne žrtve u borbi protiv fašizma.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnim pitanjima, pri čemu su se saglasili da su politika mira, saradnje i očuvanja stabilnosti od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu