Stravična nesreća "Tesle"; Policija: Mesto vozača bilo je prazno

Hjuston -- Dve osobe poginule u američkoj državi Teksas u saobraćanoj nesreći u automobilu "tesla". Lokalne vlasti: Niko nije sedeo na vozačevom mestu u vreme nesreće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Iz policije okruga Haris za lokalne medije u Hjustonu rečeno je da je na mestu nesreće pronađena jedna osoba na mestu suvozača, a druga na zadnjem sedištu u olupini u predgrađu Spring u subotu uveče, preneo je AP.

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće.

"Prema položaju tela, deluje da su bili samouvereni tokom vožnje, tako da deluje da niko nije vozio automobil", rekao je Herman za KHOU-TV.

Policijski službenici kažu da je automobil išao velikom brzinom i da nije uspeo da skrene pre nego što je sleteo s puta, udarivši u drvo, da bi se potom zapalio. Identitet nastradalih nije saopšten, a KHOU je saznao da je jedna osoba imala 69 godina, a druga 59.

Iz kompanije Tesla nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Službenici Savezne agencije za bezbednost u saobraćahu istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća "tesle" imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podletali pod kamionske prikolice.

Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan Autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmuz volan.

Međutim, dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbednost u saobraćaju je saopštio da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspeva da razgraniči kada može da se koristi Autopilot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu