Reagovao ministar

Najuticajnija opoziciona SDP pokrenula je razgovore sa strankama parlamentarne opozicije o inicijativi za opoziv ministra zdravlja Vili Beroša.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/Damjan Tadic
Foto: Profimedia/Damjan Tadic

Pročitajte još:

Opozicija sprema zahtev za opoziv ministra zdravlja

Beroš poziva opoziciju da ne bude licemerna i poručuje da je sve to u cilju predizborne kamanje uoči lokalnih izbora.

“Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smenu ministra zdravstva kao deo predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni da podrže stvarne promene u nasleđenom sistemu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi finansijski racionalnije”, napisao je Beroš na svom fejsbuk profilu.

Dodao je da su i Grbin i njegova stranka bili na vlasti, a problemi u zdravstvenom sistemu nisu se smanjili, naprotiv, doprinesli su današnjim.

“Menjajmo sistem i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i posle Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike”, naveo je ministar.

Isto, kaže, caži za obrazovanje i penzioni sistem, koji su stubovi društva u kojem svi moraju da participiraju.

“Gospodo iz političke opozicije, ne budite licemeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promene", naveo je Beroš i poručio da može da podnese svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu