Selaković sutra sa predsednikom Irana

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković nastavlja sutra zvaničnu posetu Iranu, a drugog dana boravka u Teheranu sastaće se sa predsednikom Rohanijem.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Selaković će sutra u sklopu dvodnevne posete Iranu razgovarati i sa predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom, a planiran je i sastanak sa ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem.

Šef srpske diplomatije danas je razgovarao sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom o daljem razvoju bilateralne saradnje, a naročito potencijalima za razvoj saradnje u ekonomiji.

Potpisali su i Sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

"Na sastanku je bilo prilike da razgovaramo o različitim vidovima saradnje koja donosi obostranu korist, kako privredi i narodu Srbije, tako i privredi i narodu Irana", rekao je Selaković, ističući da je bilo dosta zajedničkih tema.

On je iskoristio ovaj susret i da zahvali Iranu na principijelnoj i kontinuiranoj podršci oko pitanja koje je za Srbiju od državne važnosti, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Podsetio je da Iran svojom pozicijom u međunarodnim organizacijama podržava Srbiju u naporima da zaustavi Prištinu kada je zainteresovana da postane članica određenih međunarodnih organizacija.

Kazao je da je posebna pažnja na sastanku bila posvećena onome što su potencijali i prilike za razvoj ekonomske saradnje, naročito kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija, ali i mnoge druge oblasti života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu