Odgovor Prištine: Ne može

Beograd -- Priština negativno sinoć odgovorila na najavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Kushtrim Ternava
EPA-EFE Kushtrim Ternava

U saopštenju Kancelarije za KiM se ocenjuje da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa korona virusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

Apsurdni su izgovori Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo želeli da vakcinišemo gradjane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju nameru da donira odredjeni broj vakcina Prištini, nego se kovida u Priština sete kada hoće da zabranjuju posete, istajnuto je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je reč o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je to i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa.

U prilog tome svedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

U vreme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije, naglašava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu