Selaković: Stav Srbije se ne menja; "Ne uvodimo"

Pozicija i stav Srbije se ne menjaju, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u Moskvi.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

On je to rekao na zajedničkoj pres-konferenciji sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, upitan da li SAD vrše pritisak na Beograd da uvede sankcije Rusiji, a u kontekstu novih sankcija Vašingtona Moskvi.

"Pozicija Srbije i naš stav se ne menja, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, iako smo mi držva koja je posvećena svom evropskom putu i članstvu u EU, naše viševekovno prijateljstvo i bratstvo sa ruskim narodom i Rusijom se ne menja", rekao je Selaković.

On je rekao da postoje stvari koje su unutrašnja pitanja Rusije, ali i drugih država, i Srbija se u takva pitanja ne meša.

"Ono što ste i danas mogli da vidite, da mi otvoreno, iskreno razgovaramo jedni sa drugima, gledamo kako jedni drugima da pomognemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više puta rekao da Srbija prijateljskoj Rusiji ne uvodi sankcije, tako je i ovog puta", dodao je on.

Što se tiče pritisaka, Selaković kaže da oni uvek postoje.

"Pitanje naših odnosa sa Rusijom je uvek jedno od pitanja na agendi sa zapadnim partnerima, ali imamo vrlo jasnu poziciju i ne menjamo je i jedina smo država u tom delu Evrope koja ostaje verna i dosledna tom opredeljenju", rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu