Stavljena tačka na rat klanova u Srbiji? VIDEO

Kotorani Igor Božović i njegov sin Vladimir uhapšeni su u Portugalu. Obojica se vode kao visokorangirani pripadnici kavačkog klana i za njima se dugo tragalo.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Dok svetska policija hapsi kriminalce sa ovog područja mediji spekulišu da je rat kriminalnih klanova u Srbiji, bar za sada završen, budući da se od hapšenja Belivuka nije desilo nijedno mafijaško ubistvo.

Od septembra prošle do februara ove godine na ulicama Srbije dogodilo se čak pet mafijaških obračuna. Od 4. februara kada je razbijen klan Velje Nevolje do danas čini se da su ulice mirnije. Razlog je, kažu upućeni, jednostavan. Za kriminalne grupe je trenutno rizik za otkrivanje i dokazivanje veći. Rat kriminalnih klanova odavno se prelio na ulice. Likvidacije, mučenja i otimice poprimile su neviđene razmere. Sve kriminalne grupe povezuje ista stvar - trgovina narkoticima i enormne količine novca. Upućeni smatraju da je veća verovatnoća da će se sukobi nastaviti na teritoriji zemalja u okruženju, budući da su klanovi sa ovih prostora umreženi i da dele tržište narkotika. Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu