Završen "zaključani" vikend, ali iz Batajnice stiglo upozorenje

Beograd -- Zaključani vikend je za nama, a da li je dao rezultate ili ne, znaće se koliko već u utorak za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Strahinja Aćimović
Tanjug/Strahinja Aćimović

Na toj sednici će se pak, kako je rekao dr Branislav Tiodorović, tražiti još strožije mere.

Istovremeno, direktorka kovid blnice u Batajnici kaže da je vikend za nama bio najteži do sada za tu ustanovu jer je broj prijema novih pacijenata bio apsolutno rekordan.

Iako su ugostitelji ispoštovali donete mere, neki građani nisu jer je komunalna milicija i dalje rasturala korona-žurke.

U Srbiji je u nedelju saopšteno da je u poslednja 24 sata potvrđena 3.042 nova slučaja korone na osnovu 10.343 testirana uzorka, a skočio je broj preminulih i iznosio je 20 osoba. Ali, vikendi nisu reper u broju novozaraženih jer se vikendom generalno manje testira.

U bolnicama je 4.199 pacijenata, od kojih je 171 na respiratoru i u poslednjih nedelju dana primetan je stalni porast broja osoba na aparatima.

Samo u Beogradu je u poslednja 24 sata registrovano 1.136 novoobolelih, što je više od trećine.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo ovog štaba i na sednici, zakazanoj za sutra, tražiti oštrije mere.

"Neophodno je tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum", kazao je Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu