Nišliji osam godina zatvora: Pijan, bez dozvole, neregistrovanim autom ubio mladića

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Dejana Mitića (30) koji je 2019. godine izazvao nesreću u kojoj je stradao Stefan Kocić (20).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/_New Africa
Foto: Shutterstock/_New Africa

On je pijan, vozeći bez saobraćajne dozvole neregistrovani BMW 9. avgusta 2019. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao dvadesetogodišnji Kocić iz Niške Banje.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje mu se sudilo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Mitiću je izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u maksimalnom trajanju od pet godina, ali budući da uopšte nema dozvolu, u njegovom slučaju će ovo značiti zabranu dobijanja vozačke dozvole u periodu od pet godina po odsluženju kazne.

Ovom presudom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Nišu od prošle godine, preneli su lokalni mediji.

Mitić je osuđen jer se kretao brzinom od najmanje 75 kilometara na čas u naselju, gde je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara, te nije obratio pažnju na vozilo "zastava 101", koje je bilo zaustavljeno zbog pucanja gume.

Tada je udario u Stefana, koji je čučao pored "zastave 101" i naneo mu povrede od kojih je mladić preminuo. Takođe, retrovizorom je zakačio i njegovog prijatelja, koji je tom prilikom lakše povređen.

U odluci Apelacionog suda ukazano je da je Mitić vozio bez vozačke dozvole, neregistrovani auto, pod uticajem 2,33 promila alkohola u krvi, zbog čega se radi o nasilničkoj vožnji.

Vozač "zastave" je, prema stavu suda, dao doprinos ovoj nesreći jer se zaustavio bez upaljenih "žmigavaca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu