Produžen pritvor Belivukovoj grupi za još 30 dana

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/DRAGAN RISTIC/ bs
FOTO TANJUG/DRAGAN RISTIC/ bs

Pritvor im je produžen rešenjem suđe za prethodni postupak zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, zbog opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu